Twanneke
Het leven van Twanneke, Paul, Junior, Kleine broer, Missy & Joris
Suikervrij

Met enige regelmaat probeer ik suikervrij te leven. In periodes dat het even niet zo lekker gaat, geef ik meteen de suiker de schuld en besluit ik om meteen af te kicken. En natuurlijk werkt dat niet! Het probleem zit hem in de spontane besluiten, de slechte voorbereiding en het feit dat ik altijd start als ik me niet lekker voel. Daar komt nog bij dat ik de enige in huis ben die suikervrij zou willen eten, waardoor er nog zo ontzettend veel suikerrijke producten in huis zijn, dat het wel moet mislukken.

Vandaag was weer zo'n dag. Het gaat al een tijdje niet lekker. Na een ongeluk moest ik lange tijd bedrust houden. Inmiddels ben ik wel weer op de been, maar werk ik halve dagen en is alle regelmaat hier ver te zoeken. Bovendien hadden we een aantal kinderverjaardagen, waardoor ik het ineens druk had én er allerlei extra suikerzooi in huis was. Gisteren heb ik een hele (grote) zak spekjes weg zitten werken en ook nog een pak chocolade-karamel koekjes. En 's avonds voelde ik me zo beroerd, dat ik besloot om vandaag weer suikervrij te gaan. Mislukt natuurlijk. Maar het idee bestaat nog steeds. Ooit zal het me lukken!

Daarom nu mijn plan: we gaan geleidelijk over op suikervrij. Het avondeten kook ik over het algemeen al zelf, zonder pakjes of zakjes. Dat gaat vrijwel probleemloos, dus het leek me goed om dat verder uit te bouwen. De volgende stap: tussendoortjes. We hebben hier in huis tig verschillende soorten tussendoortjes, allemaal vol suiker. Ik ga op zoek naar geschikte alternatieven om te maken. Het zal wel even aftasten zijn wat wel/niet in de smaak valt bij de Deetjes. Het wordt een langetermijnproject, maar uiteindelijk komen we er wel.

En als de tussendoortjes gelukt zijn? Dan gaan we door met de volgende maaltijd. Maar dat bekijken we tegen die tijd wel weer. Een ding tegelijk!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl